Hipsters passar dig som gillar bekväma trosor med hög midja.

Hipsters Hipstersär ett ord som dyker upp i alla möjliga sammanhang, med olika betydelser. För vissa är det främst en benämning på skäggiga typer med arkitektglasögon som driver omkring på Södermalm i Stockholm, i en evig jakt på nya, originella uttryck för deras individualitet.

För andra är hipsters benämningen på deras favorittrosor. Och det med rätta. Det är en typ av trosa som sitter bekvämt och enligt många framhäver den kvinnliga kroppen på ett svårslaget sätt. En populär kombination av funktionella och estetiska kvaliteter alltså. Namnet kommer i sammanhanget trosor sannolikt från det att trosan sitter förhållandevis högt uppe på höfterna. Engelskans “hips” betyder just höfter. En “höftig” trosa, alltså.

En given favorit i många garderober

Oavsett hur hipsters fick sitt namn fyller de en viktig roll i otaliga kvinnors garderober. Trosor av typen hipster kan fås i alla möjliga varianter – bomull eller spets, som string och med varierad höjd på höften. Gemensamt har de alltså den relativa höga höften. Det är också vanligt att hipsters sitter ganska tajt på kroppen. För många innebär detta inte bara ökad bekvämlighet, utan kan med rätt modell och material dessutom ha en värmande effekt i kallt väder.

Hipsters ses av många som ett alternativ eller ett komplement till trosor av boxertyp. En lite högre midja, korta ben och tajt passform upplevs ofta som bra egenskaper för en sporttrosa. Många hipstertrosor påminner om hot pants, men särskiljs vanligen genom just den högre midjan.

Något för alla, även den kräsne

Trostypens popularitet har framkallat så många variationer att alla tänkbara smaker kan tillfredsställas. Så även om du blir helt fast i hipsters som generellt snitt, kan du fortfarande fylla garderoben med mycket varierade trosor. Ta en titt online så får du tillgång till ett överväldigande utbud. Du kommer snart att hitta en ny favorit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *